А у нас пройшли колядки.

2016-01-15

А у нас пройшли колядки.

Ой ішла Колядка
Вулицями в місті,
У стічках сріблястих,
В світлому намисті.
Іскорки веселі
На сніг розсипала,
„Божий син родився!” –
Усіх сповіщала.

З такими словами вихованці ДНЗ «Теремок» підтримали українські традиції до Різдвяних свят. А саме 13-14 січня педагоги Забіяка Л. В. та Савраненко А. О. зі своїми вихованцями (Макієнко М., Коршун Д., Озірський В., Ковальов Т., Куцина Н., Білоног В., Герба В., Подарецький Б., Венгловський Н.) показували дійство і радували глядачів.

Кожен рік діти розучують пісні – колядки, щедрівки, вірші, наряджаються в відповідні костюми і відправляються колядувати по організаціям та підприємствам Баришівки. Малеча розважалє дорослих і себе імпровізованою виставою, яка охоплює всі різдвяні свята. Головними героями в ній є кожен персонаж: і яскраві Цигани, і засівальники. Не обійшлось і без Кози та Доктора – Лєкаря – ці ролі яскраво виконали діти, подарували море позитивних емоцій господарям і запам’яталися своїми щирими вітаннями.

Артисти співали пісні, прославляли господарів, бажали їм всіх благ і звичайно просили гостинців. А у відповідь господарі радо давали дітям свої дари: хто – солодощі, печиво, а хто – гроші.

Свято принесло задоволення не тільки дітям, а й дорослим. Ця традиція розширює та збагачує знання дітей про народні свята та виховує повагу до рідної української культури, звичаїв,народної творчості і викликає бажання продовжувати її з року в рік.15.01.2016р. Вихователі: Забіяка Л.В., Савраненко А. О.

/Files/images/Изображение 363.jpg/Files/images/Изображение 355.jpg
/Files/images/Изображение 356.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 151