День Пам'яті і примирення

2016-05-10

/Files/images/20160510_112601.jpg

06 травня 2016 року в ДНЗ «Теремок» проведено тематичний день, присвячений святкуванню Дня Перемоги. У кожній групі в куточках народознавства оформлено міні-музеї «9 Травня – День Перемоги». День Перемоги завжди був і є для українців днем пам’яті про всіх загиблих воїнів, які боролися за мирне небо над Україною.

«Дуже важливо прищеплювати дітям, починаючи з дошкільного віку, повагу до людей, які ціною свого життя здобули мир», - переконані педагоги ДНЗ «Теремок», які щороку проводять в закладі ряд заходів до Дня Перемоги.

У середній групі «Квіточка» (вихователь Жильцова А.О.) проведено заняття з краєзнавства «Земля батьків – земля героїв». Педагог познайомила дітей з сумними та гіркими днями Великої Вітчизняної війни. Під час заняття вихованці показали знання як народ вшановує пам’ять героїв (побудовані пам’ятники, їх іменами названі вулиці та площі міста). Доцільним було використання музичного репертуару воєнних часів та художнього слова про пам’ять та вічний уклін героям, які подарували нам мир.

Змістовно проведені комплексні заняття з патріотичного виховання в старших групах «Сонечко» (вихователь Забіяка Л.В.), «Бджілка» (вихователь Лишко Ю.І.) на тему: «Пам’ять вічно жива». Під час заняття педагоги виховували шанобливе ставлення до ветеранів війни, що відстояли свободу і незалежність рідного краю, а також розглянули медалі та ордени, якими нагороджені їх прадідусі за участь в боях. В своїх колективних роботах «Квіти героям», «Святковий салют» діти відтворили свої почуття подяки за мир та спокій./Files/images/20160510_111507.jpg

Проведення тематичного дня сприяло вихованню в дітей дошкільного віку патріотичних почуттів, шанобливого ставлення до воїнів-визволителів, пам’яті про героїчне минуле нашого народу

Розповідь про воєнне лихоліття доповнила мультимедійна презентація фільму «Дітям про війну». Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна і той, хто захищає свою землю завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Тож саме вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Вихователь – методист Бодак Т.П.

Кiлькiсть переглядiв: 190